Bezárt Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda: az elmúlt hat évtizedben sikeresen működő étterem most a szakácshiány miatt nem tud tovább működni.
Szerző(k): Tér DiánaA nyár végéig tud nyitva lenni az Édesem cukrászda, utána lehúzza a rolót. A tortaműhelyet az alapanyagok árainak száguldása kényszerítette térdre.
Szerző(k): Molnár CsabaA járványhelyzet után újra a munkaerőhiány az egyik legkritikusabb tényező a hazai gazdaságban. Vannak szektorok, amelyekben még a járvány előtti időszakhoz képest is súlyosabb a helyzet. Ilyen a vendéglátás és a turizmus, ahol a szakemberek szerint még a Balatoni szezont is veszélyezteti a munkaerőhiány.
Szerző(k): Molnár CsabaJól indult a balatoni turisztikai szezon az idén, a szállásfoglalásokban nem látszik visszaesés, az éttermekben sem csökkent a végszámlák összege, az árak emelkedése ellenére a vendégek részéről egyelőre nem érzékelhető spórolási kényszer - mondta el a Világgazdaságnak a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonos-ügyvezetője.
Szerző(k): Szabó DánielBezárt a józsefvárosi Liss szódáspalack bolt, június 10-én volt nyitva utoljára. A Baross utca és a József körút sarkán 60 évig működött az üzlet.
Szerző(k): Molnár CsabaA magyarok egyre többet költenek szálláshelyeken és éttermekben, az élményeket keresik - derül ki a Mastercard SpendingPulseTM kutatásból.
Szerző(k): Herman BernadettA járványidőszakban 2020 áprilisa hozta a vendéglősök konyhájára a legnagyobb zuhanást. 2022-re ezt sikerült csaknem teljes egészében visszatornászni, de a friss statisztika alapján még nincs teljes rend a vendéglőkben: a január-áprilisi mérlegek 4 százalék elmaradást mutatnak a felszolgált adagokat, italokat nézve.
Szerző(k): Molnár CsabaMeglepő eredményt hozott Románia szempontjából egy felmérés, amely azt találta, hogy idegenforgalmi iparának versenyképessége felülmúlja például Horvátországét, miközben Románia nem éppen a turisták legfőbb úti célja.
Szerző(k): Komócsin Sándor